You are here: Home » echt EURegion » POT VRTOV (GARDEN ROUTE) – 5 DNI 4 DRŽAVE

POT VRTOV (GARDEN ROUTE) – 5 DNI 4 DRŽAVE

Ponujamo vam edinstveno možnost popotovanja. Mednarodna tematska pot omogoča, da  v 5 dneh obiščete naravne in kulturne znamenitosti  štirih držav: Hrvaške, Slovenije, Madžarske in  Avstrije. Potovanje je priporočljivo za skupine gostov 55+, ki so hkrati ljubitelji naravnih lepot in tipične lokalne kulinarike

Izkoristite priložnost, da odkrijete edinstvene pokrajine in kulture štirih različnih držav skozi 5-dnevno potovanje po čudovitih obmejnih območjih Hrvaške, Slovenije, Madžarske in Avstrije. Na tem izletu vas bodo popolnoma očarale prelepe pokrajine in imeli boste priložnost spoznati čudovite parke in vrtove. Fascinantni parki, impresivni grajski vrtovi ter botanični vrtovi in ​​sadovnjaki vas pričakujejo na tem čudovitem potovanju. Mednarodna pot parkov in vrtov ponuja odlično kombinacijo odkrivanja lepot narave na eni strani in razvajanje s kulinaričnimi dobrotami na drugi strani. Ne boste dobili le vpogled v čudovite vrtove štirih držav, temveč boste lahko obiskali tudi ponudnike regionalnih izdelkov, ki uporabljajo sveže sadje in zelenjavo iz lastnih sadovnjakov in polj.

Predlagana pot se začne na Hrvaškem in poteka skozi Slovenijo in Madžarsko, preden konča v Avstriji, vendar se lahko 5-dnevno potovanje začne v katerikoli državi. Nekateri vrhunci vašega potovanja bodo vključevali impresivno floro in favno reke Mure v Međimurju, čudovit tropski vrt v Pomurju, veličasten botanični vrt v Železni županiji in zanimiv predstavitveni vrt na Vzhodnem Štajerskem. Na tej poti boste lahko uživali tudi v čudovitem panoramskem razgledu s stolpa Vinarium v Sloveniji in zgodovinskega gradu Herberstein na Vzhodnem Štajerskem. Kratke razdalje med destinacijami, lepota vrtov, kot tudi zanimivi obiski regionalnih ponudnikov, so zagotovilo za najprijetnejše popotovanje. Pridite in raziščite edinstvenost obmejnih regij in poglejte, kaj lahko ponudijo Hrvaška, Slovenija, Madžarska in Avstrija.  

  1. Dan: Hrvaška

Pot se začne v  obmejni hrvaški regiji Međimurje. Tu lahko odkrivate  floro in favno celinske destinacije, umeščene med rekama Mura in Drava. Prepričani smo, da boste  uživali v slastnih lokalnih kulinaričnih specialitetah Hrvaške in se sprostili v enem izmed številnih termalnih kopališč in zdravilišč.

11:00: Prihod v Međimurje. »Međimurska priroda« -ogled centra in informacije o biodiverziteti flore in favne v regiji.

13:00: Kosilo v restavraciji »Međimurski dvori« s tradicionalno Međimursko kulinariko.

15:00: »Perivoj Zrinski« – vodeni ogled muzeja in sprehod po parku »Perivoj Zrinskih« v Čakovcu.

17:30: »Medeni vrt«: Vodena poizkušnja različnih medenih proizvodov.

19:00: Prenočevanje v hotelu LifeClass terme Sveti Martin. Sprostitev in wellness v bazenih, imenovanih »Hram življenja«. To je moderen bazenski kompleks z elementi antropozofske filozofije dr. Rudolfa Steinerja in predstavlja izvor kakovostnega življenja, zdravja in popolnega ravnotežja našega telesa in duha.


 2.
dan Hrvaška in Slovenija

8:30: Odhod iz hotela.

8:45: Obisk mlinarske poti pri Svetem Martinu na Muri. Odkrijte floro in favno reke in mlin na reki Muri.

10:30: Obisk parka in umetniške delavnice Valkaj v Železni gori.

Po ogledu nas pot vodi   čez mejo v Slovenijo. Pričakujejo vas lokalne dobrote v šunkarni Kodila, raznolikost tropov v Tropskem vrtu, Bukovniško jezero in še mnogo drugega.

12:30: Kosilo v Šunkarni Kodila v Markišavcih. Šunkarna Kodila že več kot tri generacije proizvaja avtohtone domače šunke.

14:30: Razgledni stolp Vinarium. Vinska cesta v Lendavskih goricah nudi prekrasen pogled na regijo, še posebej s 53,3 metra visokega stolpa Vinarium.

16:00: Bukovniško jezero se nahaja sredi gozda in ponuja veliko turističnih znamenitosti in sproščujočih aktivnosti za obiskovalce vseh starosti.

17:00: Vodeni ogled po tropskem vrtu Ocean Orchids v Dobrovniku. V tropskem vrtu se na 350 m2 »džungle« nahaja več kot 900 eksotičnih primerkov približno stotih rastlinskih vrst.

18:30: Prihod in večerja v Panonski vasi v Tešanovcih. Namestitvene kapacitete apartmajskega naselja Panonska vas so zgrajene iz naravnih materialov, hiške so opremljene s klimatskimi napravami in brezplačnim Wi-Fi dostopom.

  1. Dan: Slovenija in Madžarska

8:30: Odhod iz Panonske vasi.

9:00: Ogled mestnega parka, gradu in muzeja v Murski Soboti. Sprehodite se po poti »Soboška zelena pout«, spoznajte mesto kot regionalno središče in njegov razvoj, ter grad, v katerem je muzej in se nahaja v mestnem parku.  

11:00: Vodeni ogled krajinskega parka Goričko in Gradu na Goričkem, ki je najobsežnejši grajski kompleks na Slovenskem.

 Po vznemirljivem času, preživetem v Pomurju, nas Pot vrtov vodi na Madžarsko, kjer boste doživeli čare botaničnega vrta arboretum »Kamoni, degustacijo bučnega olja v oljarni »Batha Porta« ter spoznali muzej na prostem z učno potjo med starimi vrstami sadnih dreves ter predstavitvijo arhitekturnih značilnosti madžarskega podeželja od leta 1700.

13:00: Kosilo v restavraciji Pajta. S svojo zasnovo in vrednotami restavracija Pajta simbolizira harmonijo med človekom in naravo.

14:30:: Učna pot “Življenje v sadovnjaku“ v Pityerszeru. Spoznali boste poreklo in koristi naravnih sadovnjakov.

16:30: Vodeni ogled in degustacija v oljarni Batha Porta. Družina, ki vodi oljarno, je tradicionalni proizvajalec bučnega olja.

18:30: Prihod in večerja v toplicah Gotthard Therme Hotel & Conference v Monoštru.

 

  1. Dan: Madžarska in Avstrija

9:00: Odhod iz hotela.

10:00: Vodeni ogled botaničnega vrta Arboretum »Kamoni« v Sombotelu.

Potovanje se nadaljuje s prečkanjem avstrijske meje in vožnjo skozi deželo Gradiščansko do Vzhodne Štajerske v avstrijski Štajerski, kjer vas pričakujejo edinstveni vodeni izleti in degustacije regionalnih proizvodov. Po ogledu oljarne Fandler lahko na primer raziščete podzemno rastlinsko življenje v grajskem parku v Pöllau.

 13:00: Kosilo v gostilni “Zur Lebing Au” v Hartbergu. Gostilna se nahaja v središču mesta Hartberg in vas bo razvajala s številnimi regionalnimi dobrotami.

15:00: Vodeni ogled in degustacija v oljarni Fandler v Pöllau. Oljarna ponuja več kot 30 vrst različnih prvovrstnih olj.

17:00: Ogled parka »Wurzelschaugarten« in grajskega parka v Pöllau. Tu lahko poleg prekrasnega grajskega parka opazujete tudi rastlinski svet pod zemljo.

18:30: Prihod in večerja v hotelu »Boutique Hotel Erla« ob jezeru Stubenbergsee. Ta hotel z zelo osebno noto se nahaja tik ob obali lepega jezera Stubebergsee.

  1. Dan: Avstrija

Zadnji dan potovanja imate priložnost uživati v unikatnih proizvodih ekološke kmetije Schloffer in kisarne Oswald/Schaffer ter ogledu njihovih vrtov. Ogled grajskega parka Herberstein lepo zaokroži vaše 5-dnevno potovanje po štirih obmejnih regijah.

8:30: Odhod iz hotela.

9:30:  Vodeni ogled in degustacija v družinski kisarni Oswald/Schaffer. Na tej mali družinski kmetiji lahko poizkusite več kot 20 različnih vrst kisa, proizvedenega iz naravnih sestavin iz lastnega vrta.

11:00: Vodeni ogled sadovnjaka in degustacija na ekološki kmetiji Biohof Schloffer v Angerju. Po vodenem ogledu sadovnjaka lahko poizkusite naravni jabolčni sok, jabolčno marmelado, jabolčnik, jabolčno žganje in še mnogo drugih proizvodov iz jabolk, vse naravno iz lastnega sadovnjaka.

 13:00: Kosilo v gostišču Kirchenwirt Hofer v kraju Puch bei Weitz. Gostišče ponuja regionalne štajerske specialitete.

15:00: Ogled grajskega parka in živalskega vrta Herberstein v kraju St. Johan bei Herberstein. Sprehodite se po vrtu, uživajte v vonju čudovito dišečih cvetov in se čudite impresivnim rastlinam, ki rastejo okoli zgodovinskega grajskega parka.