You are here: Home » echt EURegion » POT VRTOV (GARDEN ROUTE)- AVSTRIJA 1 DAN

POT VRTOV (GARDEN ROUTE)- AVSTRIJA 1 DAN

Enodnevni izlet po avstrijski Vzhodni Štajerski

Pokrajina Vzhodna Štajerska ponuja nepozabna doživetja za vse vaše čute: ZAVOHAJTE vonjave cvetlic, ZASLIŠITE ptičje petje med sprehodom skozi vrtove in gozdove, OKUSITE slastne regionalne dobrote in ZAČUTITE čarobno atmosfero vrtov Vzhodne Štajerske z vsemi čuti.

Brezkončni gorski pašniki, divja zelišča in orhideje, romantične cvetlične vasi, sončni sadni vrtovi in prelepi vinogradi – v vzhodnem delu Štajerske lahko najdete neprimerljivo mirno podeželsko idilo, dom ljudi, ki zasledujejo tradicionalni in trajnostni način življenja. Posebni in izvirni vrtovi Štajerske vas vabijo, da uživate in se čudite njihovim botaničnim in kulturnim zanimivostim. Lahko se nam celo pridružite v vrtnem lovu na skriti zaklad!

Pridite in uživajte v vsem tem in še več na Poti parkov in vrtov v Vzhodni Štajerski. Vabimo vas, da raziščete sadovnjak eko-kmetije Schloffer in dobite vpogled v delo izvirne kisarne Oswald/Schaffer ter se zabavate v živalskem vrtu in grajskem parku Herberstein.

OKVIRNI PROGRAM:

10:00: Razstava ‘Kräftereich’ in vrt v kraju St. Jakob im Walde. Vodič vas bo vodil po več kot 1600 m2 velikem razstavnem območju. Na različnih interaktivnih postajah lahko poskusite in vidite, kako energija vpliva na nas in kako jo uporabljamo.

12:30: Kosilo v restavraciji Kutscherwirt, Vorau. Restavracija slovi po svoji štajerski gostoljubnosti in regionalni kuhinji.

14:00: Avguštinski samostan Vorau. Avguštinski samostan je bil ustanovljen leta 1163 sredi očarljive pokrajine Joglland. Baročna cerkev je priljubljena znamenitost med turisti.

16:30: Slaščičarna Ebner, Pöllau. Že tri generacije družina Ebner izdeluje specialitete ingverjevega kruha z uporabo le najboljših sestavin. Ljubezen in predanost družine lahko okusite v vsakem grižljaju njihovih izdelkov.

18:00: Večerja v ‘Buschenschank Schweighofer Ziagl’s Laube’ (tradicionalni štajerski vinotoč, ki streže regionalno hrano) v Pöllau. Na vinotoču Buschenschank Schweighofer lahko uživate v regionalnih in domačih dobrotah z osupljivim razgledom na naravni park Pöllau.

 

 

Namigi za vaš obisk Vzhodne Štajerske

Med obiskom Vzhodne Štajerske med 1. marcem in 31. oktobrom boste prejeli kartico ugodnosti »GenussCard«, ki bo vaše počitnice naredila še bolj posebne in vam omogočila prosti vstop na več kot 120 izletnih točk.

Kartica je vaš ključ do najlepših destinacij in atrakcij Vzhodne Štajerske, med njimi več kot 50 kulinaričnih postojank in številnih vrtov. Imeli boste možnost uživati v vodenih obiskih lokalnih rokodelskih delavnic in preživeti nepozabne ter sproščujoče trenutke v lepih in čarobnih vrtovih Štajerske. Kartico ugodnosti »GenussCard« boste prejeli ob rezervaciji prenočišča (eno noč ali več) pri enem izmed več kot 150 partnerjev (hoteli, gostišča in zasebni ponudniki prenočišč).

Sezona GenussCard: od 1. marca do 31. oktobra.

Kartica je veljavna celotno trajane vašega obiska!

 

Namigi za dogodke v Vzhodni Štajerski

Čas Dogodek Opis
Vsako zadnjo nedeljo v aprilu Festival cvetočih jablan, Puch Uživajte v avstrijski ljudski glasbi in regionalnih jabolčnih jedeh pod cvetočimi jablanami.
Vsak prvi in drugi teden v maju Dnevi regrata v naravnem parku Almenland Ekskluzivne kulinarične dobrote in dogodki, ki slavijo regrat.
Vsak prvi vikend v juniju Garden fun festival Obiščete lahko različne vrtove, kjer vas čakajo predavanja, branja, umetnost, glasba, ples, redke rastline in še mnogo več.
Vsak prvi ali drugi vikend v septembru – vsako drugo leto (začenši z 2017) Parada ‘Štajerska cvetna cesta’ Vsaki dve leti ‘Štajerska cvetna cesta’ poteka v eni od vzhodnoštajerskih cvetličnih vasi.
Vsako tretjo nedeljo v septembru Vinski festival, Schönauberg/Pöllau Izvrstne vinske specialitete in dobrote iz slavne regionalne sorte hruške ‘Pöllauer Hirschbirne’
Vsako zadnjo nedeljo v septembru Tradicionalni vinski festival, Bad Waltersdorf Opazujte, kako nastane štajersko vino ‘Junker’ in uživajte v regionalnih dobrotah, živi glasbi in nagradnih igrah.
Vsako prvo nedeljo v oktobru Trgatev in vinski festival, Hartberg Gourmet festival v historičnem jedru mesta Hartberg z regionalnimi vini in kulinaričnimi radostmi.

Brezplačen vodič po Vzhodni Štajerski, izletniške karte in informativno brošuro o GenussCard pridobite tukaj: info@oststeiermark.com ali +43 3113 20678.