You are here: Home » echt EURegion » POT VRTOV (GARDEN ROUTE) MEDŽIMURJE – 1 DAN

POT VRTOV (GARDEN ROUTE) MEDŽIMURJE – 1 DAN

Međimurje – Vrt zdravih užitkov “Eden” destinacije

V okviru mednarodne tematske poti vas vabimo na enodnevni izlet v Međimurje; edinstveno obmejno hrvaško pokrajino, ki navdušuje s svojimi barvitimi pokrajinami, lepimi vinogradi, rodovitnimi ravnicami in skritimi idiličnimi vasicami, prekritimi s čudovitimi cvetovi. Ta zelena oaza je del UNESCO-vega biosfernega območja Mura – Drava – Donava in ponosna na naziv “EDEN DESTINACIJA”. Slikovito okolico lahko spoznate s kolesom ali peš na številnih tematskih poteh. Iz “cvetličnega vrta Hrvaške“, kakor domačini imenujejo Međimurje, bi vsekakor morali poskusiti različne jedi iz lokalnih živil, kot so bučno olje, jabolka in organska zelenjava. Meso iz tiblice, sir turoš in međimurska gibanica (s skuto, makom, jabolki in orehi) so samo nekatere od tradicionalnih jedi, ki se popolnoma dopolnjujejo z regionalnim “Pušipel“ vinom, kot tudi z drugimi belimi in črnimi vini.

Vznemirljive izkušnje “od polja do mize“ vas pričakujejo v starih rečnih mlinih, v zgodovinskih oljarnah in ob starih grozdnih prešah, uživajte v tipičnih restavracijah, družinskih vinogradih, vinskih kleteh, v degustacijah vin in poskušanju lokalnih specialitet.

Da bi zaokrožili dan, se lahko sprostite v termah Sveti Martin na Muri, ki se nahajajo sredi vrta zdravih užitkov.      

Termin: Po izboru skupine

Destinacije: Sveti Martin na Muri, Jurovčak, Sveti Juraj na Bregu, Lopatinec – Međimurski dvori

OKVIREN POTEK PROGRAMA:

10:00: Odhod na Cesto tradicije, na kateri boste obiskali restavracijo Međimurski dvori in etno vrt. Sledi kulinarična delavnica Etno art Chef –  priprava tradicionalnega međimurskega kosila.

12:00: Kosilo (kar smo skuhali, moramo pojesti).

14:00: Ogled najsevernejše točke na Hrvaškem – Žabnik, Stari mlin in mlinarjeva hiša.

15:30: Obisk farme jelenov in muflonov OPG Perhoč v Jurovčaku, mesni proizvodi iz divjačine.

16:30: Obisk vinske hiše Hažić, degustacija vin in sušenega sadja, ali obisk vinske hiše Lovrec, ki nudi edinstveno vinsko degustacijo v najstarejši vinski kleti na Hrvaškem.

17:30: Obisk družinskega podjetja Herbaria, odkrijte svet zelišč.

19:00: Obisk oljarne Poljoposavec.

21:00: Vrnitev na kraj odhoda.

Cena aranžmaja ob najmanj 16 potnikih: 45 €

Cena aranžmaja vključuje:

Oglede v spremstvu lokalnega vodiča;Prezentacije in degustacije;

Kulinarična tematska delavnica z vključeno opremo in surovinami za izvedbo delavnice.

Doplačilo: prevoz (minibus, bus)

Dodatna ponudba:

  • Čarobni okusi Međimurja
  • Kulinarična delavnica Etno Art Chef

Opis: Kulinarična delavnica na međimurski cesti tradicije je  edinstveni način, da spoznate kuhinjo neke dežele, njenih regij in da spoznate ljudi, kulturo in tradicijo Međimurja.

Če ste eden od tistih, ki uživa v raziskovanju restavracij in vinskih kleti, ter iščete nove kulinarične izkušnje, potem je to zagotovo prava ponudba za vas.