You are here: Home » echt EURegion » POT VRTOV (GARDEN ROUTE)- PREKMURJE 1 DAN

POT VRTOV (GARDEN ROUTE)- PREKMURJE 1 DAN

Enodnevni izlet po najlepših vrtovih Prekmurja

Pet-dnevno popotovanje po  Poti parkov in vrtov skozi štiri države je zaradi “KORONA OMEJITEV”  trenutno neizvedljivo, zato vas vabimo, da se po  VARNI nastanitvi v Počitniški hiši v Radencih  odpravite na odkrivanje okolice.  S tem predlogom programa vas vabimo k raziskovanju čarov Prekmurja. Le-tu  človek in narava še vedno “dihata” v harmoniji. 

OKVIRNI PROGRAM:

8:00: Obisk mestnega parka, gradu in muzeja Murska Sobota. Na ‘Soboški zeleni pouti’ boste spoznali mnoga zanimiva dejstva o regiji in njeni zgodovini. Murskosoboški grad se nahaja v središču starega mestnega parka. Potujte skozi čas in obiščite stalno razstavo Pokrajinskega muzeja Murska Sobota.

10:00: Odhod proti Lendavi

10:30: Vodena tura skozi tropski vrt Ocean Orchids v Dobrovniku. Tropski vrt je prava ‘džungla’, ki je dom približno 900 eksotičnim rastlinam in več kot 100 različnim živalskim vrstam, ki živijo na površini približno 350 kvadratnih metrov. Vidite lahko tudi del največjega nasada orhidej v radiju 500 km.

11:40: Bukovniško jezero je prelepa destinacija med čarobnimi gozdovi, ki nudijo veliko turističnih atrakcij in sproščujočih aktivnosti obiskovalcem vseh starosti. V parku boste našli 50 energetskih zdravilnih vibracijskih točk, ki vam bodo pomagale, da se boste sprostili. 500 metrov sprehoda skozi gozd vas bo popeljalo do kapele Svetega Vida in izvira.

13:00: Povratek v Mursko Soboto. Ogled in kosilo v Šunkarni Kodila v Markišavcih. Že tri generacije Šunkarna Kodila proizvaja avtentično domačo šunko, klobase in različne vrste paštet.

15:00: Vrt spominov in tovarištva v Petanjcih je spominski park ter bogata botanična zbirka več kot 450 različnih podarjenih rastlin iz različnih koncev sveta. Nahaja se nedaleč od bregov reke Mure.

16:30: Grad na Goričkem. Krajinski park Goričko ponuja naravoslovne seminarje za skupine o naravnih habitatih kot del evropskega naravovarstvenega programa Natura 2000. Obiščite največji grad v Sloveniji z njegovimi 365 sobami, kakor tudi historične delavnice, denimo lončarsko delavnico, destilarno, tkalnico, zeliščno sobo, kovaško delavnico in kolarsko delavnico.

18:00: Povratek v vaš “drugi dom” v slovenski panonski destinaciji

Zadihajte ponovno s polnimi pljuči, uživajte z vsemi čuti barvitost Prekmurja! Pokličite in rezervirajte na sonja@skc.si