You are here: Home » UŽIVAJMO PESTROST EVROPSKIH REGIJ » VELIKONOČNA DOŽIVETJA VUKLANSKE DEŽELE

VELIKONOČNA DOŽIVETJA VUKLANSKE DEŽELE

Vzhodna Štajerska je del avstrijske štajerske zvezne dežele, ki iz ravninskega dela na meji s Pomurjem, zlagoma prehaja v gričevnat del. Da so tu nekoč delovali vulkani nam še danes izpričujejo številni termalni vrelci ter rodovitna zemlja, ki daje odlično osnovo za vinogradništvo, sadjarstvo in živinorejo.

Domačini so v Vulkanih našli osnovo za lastno identiteto in skupno znamko kakovostnih produktov, ki jih lahko okušamo na številnih destinacijah v regiji. Predlagamo vam, da ji obiščemo v dnevih pred Velikonočnimi prazniki in združimo prijetno s koristnim. Morda pa najdemo pri sosedih  “erupcijo novih idej za lastno podjetniško priložnost”!

VELIKONOČNO DOŽIVETJE ŠTAJERSKE VULKANSKE DEŽELE

Termini: od 10.3. do 23. 34 2017

Program:

  • Odhod iz Murske  Sobote preko mejnega prehoda Gederovci (zaradi okoliščin ne pozabite na osebno izkaznico ali potni list)
  • Ogled kmetije s proizvodnjo “vulkanske šunke in klobas” z blagovno znamko VULCANO: ogled filma in seznanitev s filozofijo sodelovanja in povezovanja v regiji “vulkanske dežele”, ogled prašičereje, pokušina šunke in drugih domačih proizvodov
  • Obisk znane čokoladnice ZOTTER, seznanitev s filozofijo inovativne proizvodnje čokoladnih produktov in “poštene trgovine”, pokušina čokolade v prodajalni. Z doplačilom: Ogled čokoladnega gledališča, proizvodnje čokolade, pokušina “180 odtenkov čokoladnih okusov” in obisk “užitnega” živalskega vrta
  • Obisk gradu KORNBERG in ogled čudovite velikonočne razstave ter prodajen razstave perzijskih preprog. Prosto za “grajsko kavo”
  • Zaključek kulinaričnega popotovanja v najboljši slovenski mikro-pivovarni v Avstriji: BEVOG. Ogled proizvodnega obrata, degustacija doma varjenih piv z unikatno zgodbo in imenom.

V ceno programa je vključeno tudi strokovno spremljanje in prevajanje (po potrebi)

Cena: 29 EUR/ osebi za skupino min. 20 oseb

Cena je informativna in odvisna od števila udeležencev v skupini, prevoz ni vključen

Rezervacije na sonja@skc.si ali po telefonu: 041 78 27 00